Spinazie-ricotta taart

Een heerlijke hartige taart, maar dan anders. In plaats van gewoon hartige taartdeeg of bladerdeeg, heb ik filodeeg gebruikt. Hierdoor wordt de taart nóg krokanter!

Wat heb je nodig (voor 2 personen):Image

– 10 plakken filodeeg, 5 per hartig taart

– Olijfolie

– 2 tenen knoflook, gesnipperd

– 1 ui, gesnipperd

– 1 zak spinazie à 200 gram

– 3 eieren

– 1 bakje ricotta

– 50 gram fetta

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakfolie. Klop de eieren los met de ricotta. Bestrijk elk vel filodeeg lichtelijk met olijfolie. Maak twee stapels van de vellen en leg het alvast op de bakplaat. Verhit 1 eetlepel kokosolie in de koekenpan en fruit de ui en de knoflool ongeveer 2 minuten. Voeg de spinazie toe en schep regelmatig om terwijl de spinazie slinkt. Haal het spinaziemengsel uit de pan en leg het in een zeef. Druk met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. Meng vervolgens het spinaziemengsel met de eieren en de ricotta. Voeg peper toe naar smaak. Verdeel het spinazie-ricottamengesel over de de twee stapels filodeeg. Hou ongeveer 2 centimeter van elke rand vrij. Vouw de randen van het filodeeg naar binnen net iets over de inhoud heen. Brokkel de feta over beide taartjes. Bak de spinazie ricotta taartjes goudbruin en gaar in 40 minuten.

Tip: in een iets kleinere portie ook zeer geschikt als lunch.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorieën: Diner, Lunch, Vega

Auteur:Rachèl

Combining health and food. That's what I do. I love food, and things that are related to it. I have a passion for cooking and creating new recipes and dedicated my blog to it. My blog is a true reflection of my own taste palet. From cooking, baking, as well as reviews of my favorite restaurants. I dedicate my blog to the ever discerning foodie.

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Spinazie-ricotta taart”

  1. 18 januari 2014 bij 6:30 pm #

    yum, dat ziet er heerlijk en gezond uit : D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: