Luchtige scones zonder boter

Na een geweldige jaarwisseling die tot diep in de ochtend doorging, ontstond op nieuwjaarsdag de immense trek naar iets zoets. Na wat gerommeld te hebben in de keuken, rolde er iets heerlijks uit de oven wat ik maar benoemd heb tot luchtige scones zonder boter. Scones zonder boter? Het was eerder noodzaak dan keuze, want er lag geen boter meer in de koelkast! De scones zijn zacht van binnen en stevig van buiten. Ze lijken op muffins, maar ze zijn tóch anders. Zoete trek vandaag? Dan heb ik dit leuke recept voor je in de aanbieding!

 

Dit heb je nodig voor ongeveer 10 scones:

Bereidingstijd: 55 minutenScones zonder boter

Hulpmiddelen:

– grote kom

– garde

– muffinvormpjes van siliconen of een bakblik voor muffins

– lepel

 

Ingrediënten (biologisch):

– 200 gram amandelmeel

– snufje zout

– 10 gram wijnsteenzuur bakpoeder

– 10 gram droge gist

– 3 eetlepels oerzoet

– 2 eetlepels kaneelpoeder

– 1 stokje vanille, uitgeschraapt

– 1 ei

– 175 milliliter Alpro Soja Amandelmelk

– 60 gram rozijnen

 

Zo maak je het:

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg de melk en het ei toe en mix tot er een stevig beslag ontstaat zonder klontjes. Het wordt geen deeg, zoals bij de gewoonlijke scones wel het geval is, want door het gebrek aan boter, heb ik meer melk toegevoegd. Voeg de rozijnen toe en meng het goed door het beslag. Laat het beslag ongeveer 20 minuten op een warme plek rijzen. Intussen verwarm je de oven voor op 190 graden. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de scones ongeveer 25 minuten op 190 graden.

Tip: de scones zijn al lekker zoet van smaak dat je er eigenlijk geen jam of clotted cream meer bij hoeft te serveren.

Tags:, , , , , , , , , ,

Categorieën: Brunch, Feest, Glutenvrij, Lactosevrij, Snacks/hapjes/taart

Auteur:Rachèl

Combining health and food. That's what I do. I love food, and things that are related to it. I have a passion for cooking and creating new recipes and dedicated my blog to it. My blog is a true reflection of my own taste palet. From cooking, baking, as well as reviews of my favorite restaurants. I dedicate my blog to the ever discerning foodie.

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Luchtige scones zonder boter”

  1. 3 januari 2014 bij 12:21 am #

    nog nooit scones gegeten maar het ziet er goed uit 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: