Fast & fab: kipkerrie met zilvervliesrijst

My Taste Of Fashion Food houdt van lekker én gezond eten. Net als andere foodies heeft MTOFF ook niet altijd de tijd om urenlang in de keuken te staan, hoewel zij dat natuurlijk wel het liefste doet. Met Fast & Fab laat MTOFF zien dat er ook heerlijk gegeten kan worden zonder al teveel tijd in de keuken te hoeven spenderen. Vandaag een makkelijk en snel recept voor kipkerrie met zilvervliesrijst.

Dit heb je nodig voor 4 personen:Kipkerrie met zilvervliesrijst

Ingrediënten (biologisch):

– 30 gram speltbloem

– 30 gram ongezouten roomboter

– 500 milliliter amandelmelk (bijvoorbeeld van Alpro Soja)

– 4 theelepels kerriepoeder

– peper naar smaak

– 1 eetlepel currysaus

– 200 gram zilvervliesrijst

– 1 kaneelstokje

– 1 steranijsblokje

– 1 ui, in halve ringen

– 1 teentje knoflook, fijngehakt

– 275 gram kipfilet, in blokjes

– 1 prei, in ringen gesneden

– 100 gram sperzieboontjes, gehalveerd

– 1 zoete paprika, in stukjes

– hand vol rozijnen

– hand vol cashewnoten, grof gehakt

Zo maak je het:

Begin met de basis voor de kerriesaus. Smelt de boter in een pan, maar laat de boter niet bruin worden. Voeg vervolgens de bloem toe en roer het stevig met een garde totdat er een zalfachtige massa ontstaat. Laat het warm worden zodat de bloem gaar wordt, maar laat het niet bruin worden. Dan de amandelmelk erbij voegen samen met de kerriepoeder en de peper. Blijf goed roeren terwijl de amandelmelk warm wordt en het langzaam veranderd in een dikkere massa. Voeg de currysaus toe en meng het goed met de rest van de saus. Haal de pan van het vuur en proef of de saus goed op smaak is gebracht. Zo nodig voeg je peper of kerriepoeder toe.

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking, maar voeg aan het kokende rijst een kaneelstokje en een steranijsblokje toe. Giet de kokende rijst af en verwijder de specerijen. Spoel de groenten schoon met water en snij ze in stukken. Kook de sperzieboontjes 5 minuten in kokend water en giet af. Fruit de uitjes en de knoflook in een pan en voeg de kipblokjes toe. Bak de kip op middelhoog vuur totdat de blokjes aan beide zijden een bruin kleurtje hebben gekregen. Voeg de groenten toe en bak op middelhoog vuur en schep de groenten af en toe om. Voeg na ongeveer 5 minuten de rijst, de kerriesaus, de cashewnoten en de rozijnen toe, schep om en bak het geheel ongeveer 6 minuten op laag vuur zodat de smaken goed intrekken. Eet smakelijk!

Tags:, , , , , , , , , , , , ,

Categorieën: Diner, Fast & Fab, Gevogelte

Auteur:Rachèl

Combining health and food. That's what I do. I love food, and things that are related to it. I have a passion for cooking and creating new recipes and dedicated my blog to it. My blog is a true reflection of my own taste palet. From cooking, baking, as well as reviews of my favorite restaurants. I dedicate my blog to the ever discerning foodie.

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Fast & fab: kipkerrie met zilvervliesrijst”

  1. 27 december 2013 bij 9:01 pm #

    Mooi, dat ziet er goed uit! Ik houd héél erg van kip en kerrie-gerechten dus dit is een ideale maaltijd 😀 Ik heb mijn kerrie nog nooit zo gemaakt, daarom wil ik dit gerecht zeker proberen. Ik heb ook bijna alles thuis liggen! Bedankt voor de inspiratie 🙂

Geef een reactie op Natasja Reactie annuleren