Beauty food voor huid en haar

Beauty food voor een gezonde huid en glanzend haar… het bestaat! Je doet er vast alles aan om je huid en haar goed te verzorgen; je reinigt je huid dagelijks, je wast een paar keer per week je haar en smeert je huid in met een goede dag- of nachtcrème. Maar waar men niet altijd bij stil staat is dat je huid en haar óók goed gevoed moet worden. Van binnenuit dus! Maar welke ‘beauty foods’ zorgen nou voor een stralende huid en glanzend haar?

Gezond haar is sterk en heeft een natuurlijke glans. En een gezonde huid heeft een mooie glow en is goed doorvoed. Er wordt gezegd dat een mooie huid en gezond haar een weerspiegeling is van een gezonde spijsvertering. Hierbij voor jullie een top 3 van voedingsmiddelen die helpen je huid en haar, en daarmee dus je spijsvertering gezond te houden.

Vette vis, plantaardige oliën en noten 

Vetten en oliën maken je huid soepel en zacht, werken tegen vochtverlies van de huid, gaan huidveroudering tegen en reguleren de stofwisseling, waardoor de kans op een grauwe teint kleiner wordt. Welk crèmepje kan hier nou tegenop? Tevens zijn deze vetzuren ook goed voor hart- en bloedvaten. Ook wordt je haar er glanzend en sterk van. Een goede stofwisseling is ook van belang voor je huid en haar; afvalstoffen die je huid en haar kunnen beïnvloeden worden uit je lichaam verwijderd Je bent nu zeker wel benieuwd welke in welke voedingsmiddelen dit vetzuur voorkomt. Nou hier komt het: het zit onder andere in vette vissoorten zoals sardientjes, haring en zalm, in noten en zaden zoals bijvoorbeeld walnoten en lijnzaad én daarnaast ook in plantaardige oliën zoals lijnzaadolie en sojaolie. Zelfs de vette pot natuurlijke of zelfgemaakte pindakaas (niet die van Calvé natuurlijk, want die is erg bewerkt en zit vol suikers) mag opengetrokken worden. Haleluja! Zet deze producten regelmatig op het menu en je zult versteld staan van de effecten op je huid en haar! Bye bye dure cosmeticaproducten!

Water

Zonder vocht kan je simpelweg niet leven; je lichaam bestaat grotendeels uit water. Het drinken van te weinig vocht maakt je haar en huid erg droog, waardoor rimpels sneller om de hoek komen kijken en het haar erg dof oogt. Water helpt je stofwisseling. Drink dus genoeg water! Alle organen en cellen profiteren ervan omdat voedingsstoffen en zuurstof beter getransporteerd worden en afvalstoffen beter uitgescheden worden. Het Voedingscentrum adviseert om 1,5 liter water per dag te drinken. Tip: neem altijd een flesje water mee als je de deur uit gaat of zet een kan water op je bureau op het werk, zodat het altijd in je zicht staat. Zo wordt je er altijd aan herinnerd genoeg te drinken.

Vezelrijke voedingsmiddelen

Voedingsvezels helpen de spijsvertering in je darmkanaal. Voedingsvezels komen voor in plantaardige voedingsmiddelen en zijn delen uit het voedingsmiddel die niet in de dunne darm kunnen worden verteerd. Ze komen dus onverteerd in de darmen aan en leveren dus geen voedingsstoffen, maar hebben wel een aantal nuttige functies voor ons lichaam zoals bijvoorbeeld het aantrekken van vocht in de darmen, waardoor je ontlasting soepel blijft. Dit is erg fijn voor je stoelgang, want afvalstoffen worden beter verwijderd uit je lichaam. En dát is van belang voor mooi haar en een gezonde huid. Helaas eet de gemiddelde Nederlander echt té weinig vezels. Er wordt geadviseerd om 30 tot 40 gram voedingsvezels per dag binnen te krijgen via onze voeding, maar gemiddeld zitten Nederlanders hier ver onder. Ik zeg, laat de vezels maar komen! Waar zitten voedingsvezels in? Belangrijke bronnen zijn groente, fruit, aardappelen, brood, peulvruchten en noten.

Gezond eten is dus van belang voor een heleboel processen in je lichaam. Ben je gezond van binnen, dan laat je lichaam dat ook aan de buitenkant zien! Kom maar op met die extra portie groenten, vette vis en glazen water. Binnenkort kunnen wij al die dure beautyproducten de deur wijzen. Dat is ook nog eens fijn voor onze portemonnee…

Tags:, , , , , , , , ,

Categorieën: Health & beauty

Auteur:Rachèl

Combining health and food. That's what I do. I love food, and things that are related to it. I have a passion for cooking and creating new recipes and dedicated my blog to it. My blog is a true reflection of my own taste palet. From cooking, baking, as well as reviews of my favorite restaurants. I dedicate my blog to the ever discerning foodie.

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Beauty food voor huid en haar”

  1. 23 december 2013 bij 5:52 pm #

    Allemaal handige tips en ik zou zeker meer water moeten drinken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: