Wortelpasta met pesto en pittige gehaktballetjes

Ik had nog genoeg wortels in de koelkast liggen. Zonde als ik daar niets mee zou doen. Het is echt een veelzijdige groente; je kunt er zelfs ‘pasta’ van maken. Het leek me leuk om dit eens uit te proberen. Als ik naar het resultaat kijk, lijkt het echt op tagliatelle. Het is een leuke variant op de echte pasta én je bord is goed gevuld met groenten.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

Bereidingstijd: 40 minuten

Hulpmiddelen:

  • Kom
  • Pan
  • Braadslede
  • Staafmixer met kom of bak
  • Keukenpapier
  • Dunschiller

Voor de pesto:

  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • Snufje zeezout
  • Versgemalen peper, naar smaak
  • 3 volle handen verse basilicum, geplukt en fijngehakt
  • 60 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 1 deciliter extra virgine olijfolie

Voor de gehaktballen:

  • 300 gram gemengd gehakt
  • 2 flinke knoflooktenen, fijngehakt
  • 40 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 2,5 theelepel ras el hanout,
  • Olijfolie

Voor de wortelpasta:

  • 350 gram wortels, geraspt in de lengte (met een dunschiller)
  • 8 cherrytomaatjes, gehalveerd

Zo maak je het:

Begin met de gehaktballen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de knoflook, de ras el hanout en de paneermeel in een kom. Voeg het ei en het gehakt toe en kneed tot een geheel. Verdeel het gehakt in gelijke stukken en draai er kleine balletjes van. Zet een pan met een beetje olijfolie op het vuur en bak de gehaktballetjes kort rondom bruin; de binnenkant hoeft nog niet geheel gaar te zijn, want de gehaktballetjes gaan nog de oven in. Verplaats de balletjes naar de braadslede en besprenkel het met de olijfolie uit de pan. Leg de braadslede in de oven en bak de gehaktballetjes in 30 minuten gaar in de oven. Af en toe de gehaktballetjes keren.

Wortelpasta met pesto en pittige gehaktballenIntussen kan je al beginnen met de pesto. Pureer de basilicum, de knoflook, de pijnboompitten, een scheutje olijfolie en de helft van de Parmezaanse kaas met de staafmixer tot een gladde pasta. Voeg geleidelijk de rest van de olijfolie toe en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Voeg zout en peper toe naar smaak. Zelf heb ik geen zout gebruikt, gezien de kaas al zout bevat.

Spoel  de wortels en de cherrytomaatjes goed af met water en dep ze droog met keukenpapier. Schil de wortels met een dunschiller in de lengte, zodat er wortelslierten ontstaan en halveer de cherrytomaatjes. Zet een pan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Je zou de pan kunnen gebruiken waar je ook de gehaktballen in hebt gebakken. Veeg de pan schoon met een keukenpapiertje en voeg opnieuw een beetje olijfolie toe. Voeg, zodra de olijfolie opgewarmd is, de geraspte wortelslierten toe en bak ze ongeveer 10 minuten op midden-hoog vuur. Voeg na 5 minuten de cherrytomaatjes toe. Zet het vuur uit en voeg 3 flinke eetlepels pesto toe en schep om totdat alle wortelslierten licht bedekt zijn met de pesto.  Inmiddels zullen de gehaktballetjes uit de oven ook klaar zijn. Tijd om op te scheppen. Eet smakelijk!

 

Tags:, , , , , ,

Categorieën: Diner, Vlees

Auteur:Rachèl

Combining health and food. That's what I do. I love food, and things that are related to it. I have a passion for cooking and creating new recipes and dedicated my blog to it. My blog is a true reflection of my own taste palet. From cooking, baking, as well as reviews of my favorite restaurants. I dedicate my blog to the ever discerning foodie.

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Wortelpasta met pesto en pittige gehaktballetjes”

  1. 20 december 2013 bij 3:11 pm #

    mooi bord! dat ziet er lekker uit 😀 alleen kies ik dan voor kipgehakt haha.

    • 20 december 2013 bij 5:07 pm #

      Ik zal binnenkort een gerechtje maken met kip 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: