Biologisch speltbrood

groenplezier

20131217-154131.jpg
Dit brood is makkelijk te maken. Hieronder mijn recept.
Je hebt nodig voor 1 brood
250 gr biologisch speltmeel
250 gr biologisch speltbloem
2 eetlepels olie. Bv notenolie
Een beetje zout
Gist (1 zakje v Brugman gist 11 gram of een lepeltje losse gistkorrels)
Ca. 300 gram lauwwarm water
Evt gedroogde cranberries, vijgen in stukjes, lijnzaad of andere zaden

Bereiding:
Meng meel en bloem, doe een klein snufje zout in het mengsel en roer goed door. Voeg daarna de gist toe. Let op, gist en zout mogen elkaar niet raken.
Voeg de olie toe aan het meel. Voeg in kleine beetjes in een kom het water toe en kneed de massa. Kneed verder op het aanrechtblad en zorg dat het deeg buigzaam en luchtig voelt.
Maak een bol, doe deeg terug in de kom, besprenkel met een beetje water en laat 1 u rijzen op warme plek onder een…

View original post 149 woorden meer

Tags:, , , , , , ,

Categorieën: Lunch, Ontbijt, Vega

Auteur:Rachèl

Combining health and food. That's what I do. I love food, and things that are related to it. I have a passion for cooking and creating new recipes and dedicated my blog to it. My blog is a true reflection of my own taste palet. From cooking, baking, as well as reviews of my favorite restaurants. I dedicate my blog to the ever discerning foodie.

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Biologisch speltbrood”

  1. 14 januari 2014 bij 9:44 am #

    Hey There!
    Would you like to be part of Volrecepten.be? If you like the idea, please, join through the top blog section 🙂

    • 14 januari 2014 bij 9:47 am #

      Yes! I would definitely like to join Volrecepten.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: