Beautyfruit: de perzik

perzik+(2)De term ‘een perzikhuidje’ komt niet zomaar ergens vandaan. Een perzik is zacht, glad, gezond en ruikt heerlijk fruitig.

Oorspronkelijk komt de perzik uit China, maar tegenwoordig komen de perziken die in de winkel liggen uit Frankrijk, Chili, Spanje of Italië. Maar waarom is de perzik zo gezond? En waarom zou deze beautyfruit, naast onze make-uptas, eigenlijk ook bij onze (dagelijkse) beautyrituelen moeten horen? 

Ik denk dat ik iedereen niet hoef te vertellen dat fruit gezond is. Maar waarom is de perzik zo speciaal? In China wordt de perzik gegeten ter voorkoming van ziekten. Het wordt ook wel een detox-fruit genoemd. Ze bevatten veel vezels en hebben een hoog kaliumgehalte, wat de ‘lichaamreinigende’ factor van de nieren ondersteund. Daarom zijn perziken erg goed voor de nieren. Een mooi huidje met een gezonde glow  staat in verband met een goed gereinigd en gezond lichaam. Wetenschappers hebben daarnaast namelijk ontdekt dat perziken veel meer polyfenolen bevatten dan eerder was aangetoond. Polyfenolen hebben de eigenschap het lichaam te beschermen tegen o.a. kanker, hartproblemen. Reden genoeg om regelmatig een perzikje op het menu te zetten toch? Ik pak in ieder geval wel regelmatig een perzikje uit mijn fruitmand. Heerlijk door salades, yoghurt of door een stoofschotel. Om het beste uit de perzik te halen, kun je het beste kiezen voor de verse en biologische variant (niet ingeblikt, want die bevatten veel onnodige extra suikers). Veel perziken zijn namelijk besproeit met bestrijdingsmiddelen, waardoor de perzik meteen een stuk ongezonder wordt. Eigenlijk geldt dit voor elke fruitsoort met een dunne schil.

Eet jij ook regelmatig een perzikje?

(Let op: De perzik is geen medicijn tegen ziektes, maar het zal je lichaam wel kunnen helpen om de kans kleiner te maken dat je bepaalde ziektes krijgt)

Tags:, , , , ,

Categorieën: Health & beauty

Auteur:Rachèl

Combining health and food. That's what I do. I love food, and things that are related to it. I have a passion for cooking and creating new recipes and dedicated my blog to it. My blog is a true reflection of my own taste palet. From cooking, baking, as well as reviews of my favorite restaurants. I dedicate my blog to the ever discerning foodie.

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: